Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open   20 jan 2005 R64: Schnyder (14) 6-3 3-6 4-6 

Trouw, 20 januari 2005

MichaŽlla Krajicek gaat in heroÔsch gevecht ten onder

De sensatie hing in de lucht. Het scheelde haast niets of MichaŽlla Krajicek had in de tweede ronde van de Australian Open gewonnen van de Zwitserse Patty Schnyder, in 2004 halvefinalist. Met 6-3 3-6 4-6 ging de zestienjarige Nederlandse debutante ten onder in een heroiÔsche strijd.

Na twee uur en ťťn minuut beleefde Krajicek een droevige afmars. Het goede nieuws was dat het Nederlandse vrouwentennis een toekomstige topspeelster heeft. De als twaalfde geplaatste Schnyder redde het nu op tien jaar ervaring als professional en tien levensjaren meer dan de halfzus van Richard Krajicek .

De omstandigheden waren alles behalve ideaal. Krajicek kreeg zoveel last van windvlagen dat zij gaandeweg de wedstrijd haast geen eerste opslag meer binnen het vak kreeg. Zo bood zij veel kansen aan haar tegenstandster, die in de eerste set was overklast.

Schnyder ging daarna met succes meer variŽren in haar slagen. Krajicek kreeg het bovendien steeds moeilijker als de Zwitserse serveerde. Bij 4-3 had Schnyder aan het enige breekpunt voldoende om de tweede set binnen te slepen: 6-3.

In de zevende game van de derde set kreeg Krajicek van de Franse scheidsrechter een waarschuwing voor 'slow play'. Ze liet zich daardoor zo van de wijs brengen dat ze niet meer in de partij kwam. Bij 4-4 verloor ze haar opslagbeurt, waarna de Zwitserse de set en zo de wedstrijd in haar voordeel besliste.

Krajicek was na afloop zo kapot dat zij de fans alleen met een klein handgebaar kon bedanken. ,,Ik was helemaal op, moet ik toegeven. Maar het was ook niet zo gek. Ik heb drieŽnhalve week veel gespeeld. De ervaring was super. Zes maanden

Aanverwante artikelen:
Ver van huis, maar gelukkig  13 januari 2005
Krajicek (16) behaalt haar eerste grote zege  18 januari 2005
Krajicek schenkt haar jarige vader een passend cadeau  18 januari 2005
Krajicek rekent genadeloos af met 'tennistoeriste'  18 januari 2005
MichaŽlla Krajicek gaat in heroÔsch gevecht ten onder  20 januari 2005
Superervaring voor supertalent  20 januari 2005
Krajicek demonstreert haar enorme talent  20 januari 2005