Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   15 jun 2005 R16: Medina Garrigues (34) 6-3 3-6 6-2 

Trouw, 15 juni 2005

Krajicek bescheiden over mijlpaal.

Met haar eerste kwartfinale op de WTA-tour bereikte Michaëlla Krajicek gisteren in Rosmalen opnieuw een mijlpaal.

De zestienjarige Almeerse stond na afloop echter nauwelijks stil bij de bijzondere prestatie. Krajicek was vooral blij dat ze door haar knappe overwinning op de Spaanse anabel Medina Garrigues (6-3, 3-6, 6-2) nog een partij op het hoogste niveau kan spelen.
“Ik wil vooral zoveel mogelijk wedstrijden tennissen. Dat is nu het belangrijkste voor mij,” legde Krajicek uit. “Die twee rondjes zijn hartstikke mooi. Dat ik nu in de kwartfinale sta is een fijne bijkomstigheid.”

Krajicek beschouwt tot nu toe haar kwalificaties voor het hoofdtoernooi van de Australian Open in januari als het hoogtepunt. Vooral haar gevoel heeft ze daar voor het eerst echt kunnen laten zien wat ze kan. “Die paar maanden daarvóór was ik al goed bezig, maar had ik veel pech en werd ziek. Mijn ouders bleven mij voorhouden dat het een keer moest omdraaien. Sinds Australië gaat het alleen maar beter.”

Krajicek toonde gisteren op het volgepakte centre court opnieuw aan dat ze in de afgelopen twee jaar behoorlijk is gegroeid. Vooral in de eerste en derde set speelde de nummer 99 van de wereld uitstekend tegen de 69 plaatsen hoger gerangschikte Medina Garrigues.
Ze liet zich ook niet van de wijs brengen door het rumoer van de skybox rondom de hoofdbaan op het terrein van het Autotron. Alleen in het tweede bedrijf viel het spel van Krajicek iets terug en moest ze die set afstaan aan haar Spaanse opponente.

“Door de opgekomen wind gingen de ballen alle kanten op,” verklaarde de halfzus van oud-Wimbledon-kampioen Richard Krajicek de mindere fase. In de eerste game van de beslissende set kreeg de ‘kleine Kraai’ ook nog een breekpunt tegen, maar met een ace redde ze zichzelf uit de benarde positie.
Direct daarna wist ze wel het servicepunt van Medina Garrigues te pakken en legde daar de basis voor de overwinning. Krajicek speelt vandaag voor een plaats in de halve eindstrijd tegen de Amerikaanse Shaughnessy. Haar Duitse tegenstandster AnnaLena Groenefeld gaf bij een stand van 6-7 6-3 3-0 geblesseerd op. Dit jaar speelde Krajicek voor het eerst tegen Shaughnessy in de Hopman Cup en verloor toen in twee sets.

Op de vraag of Krajicekal stiekem aan de finale dacht, barstte ze in lachen uit. “Dat is echt heel grappig, maar dat mag ik niet denken. Al ik straks nummer 1 of 10 van de wereld ben misschien. Nu is het elk rondje vechten.”

Krajicek zal met in ieder geval drie partijen op ras goed voorbereid op Wimbledon verschijnen. Door de afmelding van de Russische Bovina is ze rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het enkelspel dat maandag begint. Na de onzekerheid over de wildcard eerder deze week heeft ze die ‘vrije kaart’ plotseling weer over. “Dat is mooi, want dan kan ik die weer voor een ander leuk toernooi gebruiken.

Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: Michaëlla Krajicek 15 juni 2005
Eén van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005