Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Erik Zorn, Langs de Lijn, 13 december 2006

Leerzaam jaar voor MichaŽlla Krajicek

Bij het toernooi van Hasselt, begin november, eindigde het tweede profjaar van MichaŽlla Krajicek. In dat seizoen, met negen nederlagen in de eerste ronde, deed de pas 17-jarige halfzus van Richard veel ervaring op.

De verwachtingen aan het begin van het jaar waren hooggespannen. Krajicek, die elk jaar met reuzensprongen vooruitging, zou wel even de toptwintig halen. In de praktijk pakte dat anders uit.

Krajicek veroverde twee titels (Hobart en Rosmalen), maar de echte toppers - met uitzondering van Rosmalen waar ze Jelena Dementieva en Dinara Safina versloeg - waren nog een maatje te groot voor de 'Kleine Kraai'.

Krajicek hoopt zich komend seizoen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008. De eis van NOC*NSF is lastig. Krajicek moet de vierde ronde van een Grand Slam-toernooi halen of een kwartfinale bij de sterke toernooien, net onder de Grand Slams.

Het nieuwe jaar begint voor Krajicek met het verdedigen van de titel in Hobart. Dat is ook in de week waarin zij haar achttiende verjaardag viert. Met het bereiken van die leeftijd vervalt voor haar de door de WTA aan jonge speelsters opgelegd 'beperking', waardoor Krajicek in 2007 meer toernooien mag spelen.

Krajicek neemt deze week deel aan de Masters in Rotterdam. Aan de vooravond van dit toernooi blikt NOS Langs de Lijn-verslaggever Rick Hoogkamp met Krajicek uitgebreid terug op het tennisjaar 2006 en kijkt hij met haar ook vooruit op het nieuwe seizoen.

Uitgebreid interview met Michaëlla Krajicek