Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   28 mei 2007 R128: Bremond (34) 6-3 6-3 

Fardau Wagenaar, Provinciale Zeeuwse Courant, 28 mei 2007

De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op

In een helder moment kreeg Nederland gisteren eindelijk een winnares op Roland Garros. Een hernieuwde MichaŽlla Krajicek won de eerste ronde van de FranÁaise Severine Bremond: 6-3 en 6-3.

Krajicek zou zondag al haar eerste partij spelen op het grandslamtoernooi, maar kwam door een overdosis regen in de Parijse lucht pas gisteren op de baan. Alsnog twee uur later dan gepland, maar ze kwam, vocht en won. Overtuigend en volwassen plaatste zich voor het eerst in haar carriŤre voor de tweede ronde in Parijs.

Krajicek (18) heeft hard gewerkt aan een nieuw imago: het blonde haar dat altijd zwaar op haar billen hing, raakt nu nog amper haar oren aan. Het zag er op de baan een stuk minder meisjesachtig uit in ieder geval. Elke maand knipte ze een stukje meer af, te beginnen in maart, nu is het te kort voor nog een knipbeurt. "Ik wilde een statement maken door mijn haar af te knippen", zei ze na de partij over haar metamorfose. "Alle meiden op de baan hebben een paardenstaart en zien er precies hetzelfde uit. Dat wil ik niet meer, dit is leuk en mijn stijl."

En er was meer: ze oogde veel dunner dan een half jaar geleden. Sterker en fitter bewoog ze zich, Bremond gefrustreerd achterlatend. En dan was er die constante twinkeling in haar ogen en die onafgebroken lach om haar mond. Wie veroorzaakt dat toch? "Ik voel me goed, ben fit en zit lekker in mijn vel", probeerde ze de vraag te omzeilen. Verlegen lachte ze daarna: "Er zat iemand voor me op de tribune, maar ik hou liever voor mezelf wie het is." Het verlichtte de speelster ook dat ze eindelijk door die eerste ronde in Parijs is. Dit seizoen wil ze de stap van de top 40 naar de top 30 maken. Haar overwinning op Bremond gaf haar een goed gevoel, tenslotte is de Franse speelster 34e van de wereld en was ze eigenlijk geen partij voor Krajicek, die 40e staat. Alleen de eerste twee games kostten nog wat moeite, maar daarna toonde ze haar nieuwe kant. Stoer en doordacht verpletterde ze Bremond. "Het was een soort van revanchepartij. In januari verloor ik van haar, nadat ze tijdens de wedstrijd naar de wc was gegaan. Ze bleef twintig minuten weg! Ik was totaal afgeleid. Dit is dus een extra lekker gevoel", grijnsde Krajicek.

"Ik voelde me in het begin van de wedstrijd nog wel wat stram", vervolgde de speelster, die zich tijdens de regenbuien had vermaakt met spelletjes, lunch en geluier. "Maar daarna ging het goed, ik ben in goede vorm."

Ze lachte bij alles wat ze zei. "Aan het eind van de tweede set zag ik donkere wolken. Ik dacht: nu moet ik opschieten. Ja, dat kan gevaarlijk zijn, maar ik wist mijn kalmte te bewaren en ik heb het toch goed afgemaakt?" En wie weet hoe ver de nieuwe Michaella het nog kan schoppen op Roland Garros. Ze heeft in ieder geval kansen: in de volgende ronde ontmoet ze Shenay Perry of Olivia Sanchez.

Aanverwante artikelen:
Soevereine Krajicek vult leegte op het gravel van RG 28 mei 2007
Krajicek: spel past bij look  28 mei 2007
De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op 28 mei 2007
Krajicek pakt uit tegen haar plaaggeest 28 mei 2007
Krajicek neemt wraak in Parijs 28 mei 2007
Revanche zonder peptalk van pa  29 mei 2007
MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs 30 mei 2007
Krajicek bereikt derde ronde 30 mei 2007
Krajicek hoopt op duel met idool Serena Williams  30 mei 2007
Nu nog anoniem op een bijbaantje 31 mei 2007
Schelden in Tsjechisch helpt Krajicek 31 mei 2007
Krajicek laat zich niet meer imponeren 31 mei 2007
Klaar voor duel met Serena 31 mei 2007
Krajicek leert van eervol verlies  1 juni 2007
Bevredigende nederlaag Krajicek   2 juni 2007
MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder  2 juni 2007
Krajicek net te lief voor idool  2 juni 2007
Krajicek laat zich intimideren  2 juni 2007
Op het kruispunt van een tennisloopbaan   9 juni 2007