Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   01 jun 2007 R32: Williams (8) 3-6 4-6 

ANP, 1 juni 2007

Krajicek leert van eervol verlies

Als verliezer maar met opgeheven hoofd verliet MichaŽlla Krajicek vrijdagavond het Court Suzanne Lenglen in Parijs. Niet alleen had ze voor het eerst de derde ronde bereikt op Roland Garros, de 18-jarige Almeerse had bovendien haar jeugdidool Serena Williams het nodige werk bezorgd.

Vader Petr vond zelfs dat zijn 18-jarige dochter een heel goede partij had gespeeld, maar de tennisster zelf had nog wel wat puntjes van aandacht ontdekt. Net als in haar partij in de eerste ronde tegen Severine Brťmond startte ze slordig. ,,Tegen die FranÁaise kun je dat nog rechttrekken. Ik kwam tegen Serena ook wel terug tot 3-3, maar wie weet hoe het was gelopen als ik de leiding had kunnen nemen", keek ze terug. ,,Ik moet gewoon geconcentreerder de baan op. Daar moet ik aan werken."

Krajicek trof Williams vrijdag nog niet in haar beste vorm. De winnares van de Australian Open is nog niet op haar gemak op het gravel in Parijs. Tegen de Bulgaarse Pironkova verloor ze een set, na haar winst op de Venezolaanse Sequera was 'weird' de beschrijving die ze haar optreden toebedacht. Ook de winst in twee sets (6-3 6-4) op Krajicek kostte haar meer moeite dan gewenst. Maar Serena Williams bleef in ieder geval, in tegenstelling tot haar zus Venus, in het toernooi, waarmee ze in de enkeltoernooien in Parijs nog de enige vertegenwoordiger is uit de Verenigde Staten.

Krajicek was na het korte optreden van Martin Verkerk Neerlands tennishoop. Ze gaf voor de partij tegen Williams al aan dat het bereiken van de derde ronde voor haar een mijlpaal was. Het betekende een evenaring van haar beste optreden tot dusverre (AustraliŽ 2006) in een grandslamtoernooi, waarbij ze in Parijs niet bepaald kon bogen op een rijk verleden met twee uitschakelingen in de eerste ronde.

,,Het is niet echt mijn favoriete ondergrond", herhaalde ze maar eens nadat ze ten koste van de Amerikaanse Shenay Perry de derde ronde had bereikt. Krajicek had er zin in, voelde zich fit en kondigde aan haar favoriete speelster onbevangen tegemoet te zullen treden.

Maar de 'kleine kraai' ging te schuchter van start. ,,Mijn service liep niet en zij stond bovendien heel goed te retourneren. Ik wilde soms ook te veel, maakte met name met mijn forehand te veel fouten." Krajicek herpakte zich, veroverde met een knappe stopvolley aan het net haar eerste breakpunt wat ze ook meteen benutte. Met een lovegame sloeg ze zich zelfs naar 3-3. Williams werd boos, een oerschreeuw volgde nadat ze eindelijk weer een puntje pakte. Krajicek moest haar opslag na een dubbele fout weer inleveren en zag de set alsnog verloren gaan.

De Almeerse was ook in het tweede bedrijf tot halverwege de zesde game gelijkwaardig aan de achtvoudig grandslamwinnares. Maar Williams gaf even gas, won tien punten op rij en beŽindigde de partij niet veel later. ,,Ik vond mijn spel in de tweede set beter", keek ze terug.

,,Je zult na een verloren partij altijd blijven denken aan gemiste kansen. Ik heb wel het gevoel dat ik vandaag mee heb gedaan. Dat vond Serena volgens mij ook. 'Good play, great match', zei ze tegen me. Ik denk dat ze het meende. Ik zou dat tenminste nooit zo maar zeggen." Voor Krajicek resteert het dubbelspel en de wetenschap dat er nog genoeg te doen is. ,,Maar ik ben hier nog steeds een van de jongste speelsters. En ik weet waar ik aan moet werken."

Aanverwante artikelen:
Soevereine Krajicek vult leegte op het gravel van RG 28 mei 2007
Krajicek: spel past bij look  28 mei 2007
De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op 28 mei 2007
Krajicek pakt uit tegen haar plaaggeest 28 mei 2007
Krajicek neemt wraak in Parijs 28 mei 2007
Revanche zonder peptalk van pa  29 mei 2007
MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs 30 mei 2007
Krajicek bereikt derde ronde 30 mei 2007
Krajicek hoopt op duel met idool Serena Williams  30 mei 2007
Nu nog anoniem op een bijbaantje 31 mei 2007
Schelden in Tsjechisch helpt Krajicek 31 mei 2007
Krajicek laat zich niet meer imponeren 31 mei 2007
Klaar voor duel met Serena 31 mei 2007
Krajicek leert van eervol verlies  1 juni 2007
Bevredigende nederlaag Krajicek   2 juni 2007
MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder  2 juni 2007
Krajicek net te lief voor idool  2 juni 2007
Krajicek laat zich intimideren  2 juni 2007
Op het kruispunt van een tennisloopbaan   9 juni 2007