Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   01 jun 2007 R32: Williams (8) 3-6 4-6 

BN/DeStem, 2 juni 2007

MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder

Ze was een serieuze partij voor Serena Williams, geen twijfel over mogelijk. Maar MichaŽlla Krajicek slaagde er gisteravond toch niet in om de vierde ronde te bereiken van Roland Garros.

Op court Suzanne Lenglen vocht ze als een geboren winnares, maar verloor uiteindelijk met 6-3, 6-4.

Toch keek ze tevreden terug: "Gravel is mijn minste ondergrond en toch ben ik zo ver gekomen. Super."

Krajiceks blik richtte zich tijdens de wedstrijd steeds op haar vader Petr, die in een hoekje van de tribune zat. 'Misa' zocht in zijn ogen naar tips om haar tegenstandster op de knieŽn te krijgen.

Petr bleef roerloos zitten, want ze kende de tactiek maar al te goed: agressief zijn, lef tonen en goed serveren. Als Krajicek wilde stunten, moest het nu gebeuren, dat wisten vader en dochter allebei. Krajicek zit in een sterke periode, is afgevallen, fit en voelt zich zelfverzekerder dan ooit. Diep in zich voelde ze het kriebelen: stel dat ik nog een rondje verder kom en dan nog eentje...

"Ja, ergens hoopte ik op een kans, maar het is wel Serena Williams tegen wie je speelt. Die is zelfs goed als ze minder speelt. Ik vind dat de score gewoon klopt."

Krajicek had zichzelf voorgenomen om niet nerveus te zijn als ze haar idool voor de tweede keer in korte tijd zou ontmoeten (twee weken geleden verloor Krajicek van Williams in Rome). Bibberend op de baan staan, is zinloos. Dan kun je beter meteen naar het net lopen om de winnares de hand te schudden.

"Ik wil mijn wedstrijden niet meer laten verpesten door de zenuwen. Of ik het spannend vond om in een groot stadion te spelen? Nee joh, dat is genieten. Ook al waren die mensen er voor Serena, ik vond het helemaal geweldig."

Ondanks haar voornemen om de zenuwen de baas te blijven, oogde Krajicek gisteren in de beginfase van de partij toch gespannen. Binnen drie minuten stond ze al met 2-0 achter zonder een fatsoenlijke bal te hebben geraakt.

"Ik was niet goed geconcentreerd. Het had ook met het weer te maken, het waaide hard. Maar daarna heb ik me herpakt."

De nieuwe Krajicek richtte zich streng tot zichzelf: weg met die zenuwen en knallen maar.

Vooral in de tweede set kwam haar hernieuwde ik tot uiting. Williams krijste het meerdere malen wanhopig uit als ze weer eens een bal langs de lijnen sloeg. De twee speelsters hebben dezelfde stijl, gebruiken veel kracht en spelen vooral vanaf de baseline. Maar terwijl de donkere wolken vertrouwd over Roland Garros dreven en zo nu en dan een paar druppels los lieten, werd de 'kleine Kraai' toch verslagen. Het publiek stond achter haar, stuwde haar op, ze brak ook de service van Williams, maar kraakte uiteindelijk toch onder de ervaring van haar opponente.

"Mijn vader vond het een goede wedstrijd", zei ze na afloop enthousiast. "Maar ik vond zelf dat het wel wat beter had gekund. Ik had wat minder fouten moeten maken."

Het was de tweede keer dat Krajicek in de derde ronde van een grandslamtoernooi stond, vorig jaar behaalde ze diezelfde prestatie op de Australian Open. Sindsdien is het een stuk minder gegaan, zowel op Roland Garros, Wimbledon als de US Open werd ze er in de eerste ronde al uitgeslagen. In New York verloor ze van de latere winnares Maria Sjarapova. Wie weet is dat gisteravond weer gebeurd. De goede prestatie van de afgelopen week zal Krajicek in ieder geval weer een stukje verder brengen.

"Serena zei tegen me dat ze het een goede wedstrijd vond. Een enorm compliment. Ik ben niet van de baan geslagen, dat is belangrijk voor me. Ik ben hier nog steeds een van de jongste speelsters. En ik weet waar ik aan moet werken."

Aanverwante artikelen:
Soevereine Krajicek vult leegte op het gravel van RG 28 mei 2007
Krajicek: spel past bij look  28 mei 2007
De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op 28 mei 2007
Krajicek pakt uit tegen haar plaaggeest 28 mei 2007
Krajicek neemt wraak in Parijs 28 mei 2007
Revanche zonder peptalk van pa  29 mei 2007
MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs 30 mei 2007
Krajicek bereikt derde ronde 30 mei 2007
Krajicek hoopt op duel met idool Serena Williams  30 mei 2007
Nu nog anoniem op een bijbaantje 31 mei 2007
Schelden in Tsjechisch helpt Krajicek 31 mei 2007
Krajicek laat zich niet meer imponeren 31 mei 2007
Klaar voor duel met Serena 31 mei 2007
Krajicek leert van eervol verlies  1 juni 2007
Bevredigende nederlaag Krajicek   2 juni 2007
MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder  2 juni 2007
Krajicek net te lief voor idool  2 juni 2007
Krajicek laat zich intimideren  2 juni 2007
Op het kruispunt van een tennisloopbaan   9 juni 2007