Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Haags Sport Portaal, 8 juli 2007

MichaŽlla Krajicek steelt de show

Raemon Sluiter was er, Peter Wessels gaf acte de prťsence, oud-winnaars Alvarez en Calatrava probeerden de show te stelen, maar dat laatste lukte maar ťťn dame op zondag 8 juli, de dag van het 15-jarig jubileum van de Siemens Open: MichaŽlla Krajicek.

Kinderen en ook volwassenen stonden in de rij voor een foto of handtekening, bekendheden als een Sluiter die voorbij liepen werden over het hoofd gezien, alle ogen waren gericht op de kwartfinaliste van Wimbledon.

's Ochtends liep 'kleine Kraai' al rond op de Mets Banen. Gezellig met iedereen kletsend, later trainde ze nog eventjes met haar dubbelpartner en goede vriendin Agnieszka Radwanska.

Hoe goed deze twee dames het met elkaar kunnen vinden bleek overduidelijk op het centrecourt. Met het grootste gemak werden er trucjes uitgehaald zoals oude van dagen als Yannick Noah dat regelmatig doen. Onderhands serveren, gekke effectjes, de dames hadden er zichtbaar lol in. Ook de partnerkeuze voor de mix, wilden ze spelen met landsgenoten Sluiter en Wessels of met de twee eerdergenoemde Spanjaarden?

Het werd uiteindelijk met alle vier. Letterlijk. De heren tikten elkaar af als er te veel fouten werden gemaakt, hier en daar werd er drie tegen twee of drie tegen drie gespeeld. De heren maakten er in een dubbelspel nogmaals een enorme show van, het was een middag op De Mets waarop alles kon.

En puur voor de statistieken, want het deed er werkelijk niks toe: Krajicek versloeg Radwanska met 7-5. Bij de overige partijen was wel een scheidsrechter aanwezig, maar was niet te volgen wie nu met wie speelde, dus een officiŽle eindstand bepalen werd helemaal lastig.