Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

 

Björn Brinkman en Matthias Grütter, Bocholter Borkener Volksblatt, 21 december 2007

Met Krajicek compleet

Hartmut Bielefeld, teammanager van TC WattExtra Bocholt heeft het nieuwe team in de damestennisbundesliga voor het komende seizoen voorgesteld. Naast Krajicek behoort ook Anastasia Yakimova tot het team.

De kat is uit de zak: Michaella Krajicek is de nieuwe nummer 1 bij TC WattExtra Bocholt. De 18-jarige Nederlandse heeft het contract getekend bij het team dat tot de dames bundesliga behoort. Weliswaar staat er niet in hoeveel van de zes seizoenswedstrijden ze zal spelen, maar teammanager Hartmut Bielefeld gaat bij het voorstellen van het team voor het nieuwe seizoen ervan uit, dat de op het moment nummer 33 van de wereld twee keer voor TC WattExtra op de baan staat. Dit, omdat het halfzusje van de voormalige Wimbledon winnaar Richard Krajicek, na het ondertekenen van het contract, duidelijke doelen heeft gesteld. Ik wil Duits kampioen worden, heeft ze tegenover Bielefeld gezegt.

Haar tot nu toe grootste succes vierde Krajicek in 2004 met het winnen van de juniorentitel bij de US Open. Het verwondert niet dat haar favoriete ondergrond hardcourt is. In de Bundesliga wordt op gravel gespeelt. “Ik heb haar verteld dat ook speelsters als Kim Clijsters en Patty Schnyder de nodige wedstrijdritme opgedaan hebben en dan ook bij Roland Garros goede resultaten te boeken. Dat was in ieder geval een argument voor haar toezegging”, aldus Bielefeld. Het contact met Krajicek heeft WattExtra-speelster Nicole Thijssen gemaakt, die met Krajicek vanaf haar tiende jaar bevriend is en samen met haar ook in het Fed Cup-team speelt. Michaella wilde graag met Nicole en de andere nederlandse speelsters in een team spelen aldus Bielefeld.

Het Bundesligateam is met het aantrekken van Anastasia Yakimova compleet. De Wit-Russische staat op dit moment op de 129e plaats op de wereldranglijst. Vorig jaar speelde de 21 jarige, toen nog spelend voor TC Lintorf, een spannende wedstrijd tegen de voor Bocholt uitkomende, Lourdes Dominques Lino, dat ze na een hard tegen hard gevecht uiteindelijk verloor. Eind juli 2006 stond ze 31e op de wereldranglijst, en ze is dit jaar tot aan de derde ronde van de Australian Open gekomen. Maar ook in de dubbel is ze beresterk, zegt Bielefeld. In de dubbel heeft zijn team de beste kansen. Ik denk dat ze ook tegen de topteams van de damesbundesliga alle drie de dubbels kunnen winnen, aldus de teammanager.

Dat betekent dat het team van TC WattExtra Bocholt, dat van de Duitse tennisbond nog in orde gevonden moet worden, uit vijf Nederlandse, drie Spaanse, twee Tsjechische en één speelster uit Denemarken, Wit-Rusland, Polen en Montenegro bestaat. Enige Duitse in het team is Anna Winkelmann, die Bielefeld als jeudige speelster als nummer 15 van het team heeft gemeld. Zij behoort evenals Danica Krstsajic, Karolina Kosinska, Amanda Hopmans en Anouk Sterk, tot die speelsters die op alle speeldagen kunnen spelen.

Aanverwante artikelen:
Met Krajicek compleet 21 december 2007
Michaella Krajicek nummer 1 bij TC WattExtra 26 december 2007