Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

 

tcbwbocholt.de, 26 december 2007

Michaella Krajicek nummer 1 bij TC WattExtra

De kat is uit de zak: De Nederlandse Michaella Krajicek die op 9 januari 19 jaar word, is de nieuwe nummer 1 bij TC Watt Extra Bocholt. Dat heeft coach, Hartmut Bielefeld, op een persconferentie kort voor de kerst, bekendgemaakt.

We zijn blij met misa, zoals ze door haar vrienden word genoemt, een absolute topspeelster gecontracteeerd te hebben. En ze heeft volgens Bielefeld, gelijk bij het ondertekenen van het contract, de lat hoog gelegd. Ik wil duits kampioen worden. Bielefeld zegt daarover: We zijn gepromoverd, we willen erin blijven en als het even kan ook meestrijden om de bovenste plaatsen. Maar om als gepromoveerde club, gelijk te zeggen: we willen de titel gaat iets te ver.

Michaella Krajiceks broer Richard won in 1996 Wimbledon tegen Malivai Washington (USA) met 6-3-6-4-6-3 (in 94 minuten). Het grootste success van de Nederlander.Misschien kan Michaella, eind 2007 de nummer 33 van de wereld, hem na doen: tenslotte stond ze als 18 jarige, sinds 2003 op de proftour, in de zomer van 2007 in de kwartfinale van het grootste en belangrijkste tennstoernooi van de wereld. In die kwartfnale verloor ze nipt in 3 sets. In 2004 won ze de US Open bij de junioren in zowel het enkelspel, als het dubbelspel. Vanaf 2004 speelt de 1 meter 77 lange rechtshandige in het Fed Cupteam voor haar land, overigens aan de zijde van de ook voor Bocholt spelende, Nicole Thijssen. Het is aan haar te danken dat de beide tennisvriendinnen samen in 2008 in Bocholt zullen spelen. Coach Bielefeld: “Nicole heeft tegenover Michaella heel veel verteld over Bocholt. Toen was het ijs gebroken. Misa heeft gezegd dat ze heel graag met Nicole in een team wil spelen.” Eerder was ze bij TC Moers 08 aangemeld.

Die wens gaat vanaf 9 mei 2008 in vervulling. Dan start Bocholt met een thuiswedstrijd in het tweede avontuur eerste bundesliga tegen TC Zamek Benrath (Vrijdag 9 mei aanvang 13.00 uur, tennisclub TC Blau-Weiss Bocholt).

Dan zal ook Anastasia Yakimova bij het team horen. De 21 jarige Wit-Russische komt over van TC Lintorf en is in Bocholt de nummer 6 van het team. Op de WTA wereldranglijst staat ze op het moment op plaats 129 en heeft al veel toernooien gewonnen. De in Gran Canaria wonende en in Minsk geboren Wit-Russische behoorde in 2004 en 2005 tot het Fed Cupteam en bereikte in 2006 met plaats 69, de tot nu toe beste wereldranglijstpositie. Ze speelde ook al bij alle vier de Grand-Slam toernooien.

Aanverwante artikelen:
Met Krajicek compleet 21 december 2007
Michaella Krajicek nummer 1 bij TC WattExtra 26 december 2007