Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Sportweek.nl, 27 december 2007

Krajicek: 'Over een jaar sta ik in de toptwintig'

MaŽlla Krajicek heeft hoge verwachtingen van het nieuwe tennisseizoen. Onder leiding van haar nieuwe coach Allistair McCaw denkt de 18-jarige Almeerse over een jaar tot de toptwintig van de wereld te behoren. 'Ik denk dat dit een haalbaar doel is,' zegt ze tegenover De Telegraaf.

Afgelopen seizoen steeg Krajicek van de 35e naar de 33e plaats op de wereldranglijst. Ondanks deze kleine stijging is ze wel tevreden. 'Ik ben allang blij dat ik in de topvijftig ben gebleven, want je ziet vaak dat jonge speelsters ineens ver terug kunnen vallen. Nu ik me in fysiek opzicht nog verder ga verbeteren, denk ik dat een flinke vooruitgang mogelijk is. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen,' aldus Krajicek.

Met de begeleiding van McCaw wil ze vooral in fysiek opzicht vooruitgang boeken. Maar dat is niet de enige taak van de Zuid-Afrikaan. 'Ik zal vooral ook proberen ervoor te zorgen dat MichaŽlla als een echte topsporter leeft. Dan gaat niet alleen over trainen, maar ook over eten, rusten en gezond blijven. En over mentaal sterk blijven uiteraard. Want de belangrijkste spier van een topsporter zit tussen de oren,' laat McCaw weten.