Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open 

Willem Held, De Telegraaf, 8 januari 2008

Spannende week voor Krajicek

„We hebben alle medische adviezen opgevolgd”, zegt Allistair McCaw, de nieuwe trainer van Michaëlla Krajicek vanuit het Nieuw-Zeelandse Auckland. „Maar een lichaam volgt toch altijd zijn eigen weg om problemen op te lossen. We kijken per dag hoe het gaat en kunnen nog niet zeggen of we de Australian Open gaan halen.”

Onderwerp van gesprek is de linkerpols van de Michaëlla Krajicek, de enige tennisster met een Nederlands paspoort die volgende week mag deelnemen aan de Australian Open. Robin Haase, Jesse Huta Galung en Matwé Middelkoop kunnen zich vanaf morgen via het kwalificatietoernooi nog plaatsen voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Ook al is ’Misa’ rechtshandig, de onwillige linkerpols is belangrijk bij het slaan van de dubbelhandige backhand. En dat is nu net één van haar belangrijkste wapens.

Zonder dat wapen verloor ze eind december de finale van de Nederlandse Masters in Rotterdam en kon ze vorige week in Auckland niet winnen van de Israëlische Sara Errani. „We zijn gebleven omdat we hier in alle rust kunnen trainen”, vertelt McCaw. „Michaëlla kan alles doen, behalve het slaan van een backhand en krachtoefeningen met haar linkerarm.”

McCaw geeft toe dat het herstel van deze blessure veel minder snel gaat dan was ingeschat. „Dat is natuurlijk een tegenvaller, maar Michaëlla gaat hier ondanks de teleurstelling erg rustig en professioneel mee om. Ze wil ontzettend graag spelen en de competitie aangaan met de besten van de wereld, maar ze weet ook dat ze in dit soort gevallen geduld moet hebben. Zoals het er nu uitziet, zullen we pas op het laatste moment beslissen of ze volgende week in Melbourne zal spelen of niet.”

Morgen reizen Michaëlla Krajicek en haar trainer van Nieuw-Zeeland naar Melbourne, op de dag dat de huidige nummer 33 van de wereld haar negentiende verjaardag viert.

Aanverwante artikelen:
Spannende week voor Krajicek   8 januari 2008
Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld 10 januari 2008
Spanning loopt op voor Krajicek 10 januari 2008
Grote plannen, maar ook grote zorgen 11 januari 2008
Krajicek durft het aan 12 januari 2008
Krajicek: Ik wilde teveel  15 januari 2008
Krajicek gefrustreerd en machteloos 15 januari 2008