Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open   15 jan 2008 R128: Morigami (48) 2-6 2-6 

De Telegraaf, 15 januari 2008

Krajicek: Ik wilde teveel

MichaŽlla Krajicek was na afloop van haar verliespartij op de Australian Open tegen de Japanse Akiko Morigami behoorlijk aangeslagen. De Nederlandse kon niet voluit spelen door een linkerpolsblessure. "Ik wilde teveel."

Krajicek wist van tevoren dat zij alleen haar backhand kon slicen en niet voluit kon slaan. "Ik wilde per sť niet dat Morigami druk kon zetten op mijn backhand, maar daardoor forceerde ik met mijn forehand en service." De wedstrijd ervaarde ze als behoorlijk frustrerend. "Ik moest moeite doen om niet gek te worden op de baan. Dit was mentaal heel erg moeilijk."

Kenners waren van tevoren kritisch over haar gesteldheid en vonden dat de 'kleine Kraai' niet moest spelen. "Het maakt mij niet uit wat anderen denken", zei Krajicek na de partij. "Ik heb het tenminste geprobeerd en mijn pols is er niet slechter van geworden."

Belangrijker is nu dat Krajicek rust neemt, zodat haar pols kan herstellen. Ze zal wťl gaan dubbelen in AustraliŽ met Agnieszka Radwanska, maar haar deelname de Fed Cup, eind januari, laat ze lopen. "Ik wil wel met het team mee naar Hongarije, maar zal daar zeker niet spelen." Ook laat ze het toernooi in Antwerpen schieten, dat van 11 tot 17 februari wordt gespeeld.

Aanverwante artikelen:
Spannende week voor Krajicek   8 januari 2008
Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld 10 januari 2008
Spanning loopt op voor Krajicek 10 januari 2008
Grote plannen, maar ook grote zorgen 11 januari 2008
Krajicek durft het aan 12 januari 2008
Krajicek: Ik wilde teveel  15 januari 2008
Krajicek gefrustreerd en machteloos 15 januari 2008