Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros 

Nu.nl, 25 mei 2008

Krajicek kiest voor Nederlandse coach

MichaŽlla Krajicek staat op het punt een tenniscoach in dienst te nemen. Het wordt een Nederlander, meer wilde ze zondag in Parijs nog niet prijsgeven. "Het is nog niet helemaal rond, dus noem ik zijn naam nog niet", aldus Krajicek.

Haar keuze voor een Nederlander is bewust. "Ik heb besloten in Nederland te gaan wonen. Vanaf mijn negende heb ik meer tijd doorgebracht in TsjechiŽ maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me gewoon meer Nederlandse voel", vertelde Krajicek.

Ze treft dinsdag in de eerste ronde van Roland Garros de voor haar onbekende Kroatische Sanda Mamic. Na het toernooi in Parijs vestigt ze zich in Muiderberg, waar ze een huis gaat bewonen op het landgoed van broer Richard.

De nieuwe tennistrainer staat het aanblijven van conditie- en mentalcoach Allistair McCaw niet in de weg. Krajicek besloot op het laatste moment zonder de Zuid-Afrikaan naar Parijs af te reizen, maar ontkende zondag dat de samenwerking voorbij is.

"We hebben de afgelopen maanden constant samen rondgereisd, ik wilde nu even alleen zijn en de komende weken zullen we wat minder intensief samenwerken. Zijn werk was om mij fit te krijgen. Dat is gelukt. In de toekomst ga ik zeker weer dagelijks met Allistair werken. Mijn nieuwe coach zal dus ook met hem overweg moeten kunnen."

Krajicek hoopt in Parijs een einde te maken aan een reeks van inmiddels negen nederlagen op rij. Ze begrijpt dat de buitenwereld vraagtekens plaatst bij de waarde van McCaw.

"Maar het is makkelijk te wijzen naar een coach als het niet goed gaat. Er zijn buiten het tennis veel dingen aan de hand geweest. Ik heb volwassen beslissingen moeten nemen. Dat was niet altijd makkelijk, maar ik ben op de goede weg."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kiest voor Nederlandse coach  25 mei 2008
Krajicek op eigen benen - in Nederland 26 mei 2008
Krajicek en vader definitief uit elkaar  29 mei 2008
Petr Krajicek praat te veel, MichaŽlla wil rust 29 mei 2008
Krajicek komt uit voor eigen mening  31 mei 2008
Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen 23 mei 2008
Jankovic heeft advies voor Michaella Krajicek 27 mei 2008
Niets biedt dolende Krajicek houvast 29 mei 2008
Krajicek is voer voor psychologen 29 mei 2008
Krajicek: misŤre in tienvoud 29 mei 2008
Roland Garros: kamp Krajicek blijft verdeeld 29 mei 2008
'Het komt goed met het tennis van Misa' 29 mei 2008
Klem tussen familie en volwassenheid 29 mei 2008
Tiende verliesbeurt op rij voor Krajicek 29 mei 2008