Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   16 jun 2008 R32: Sugiyama (38) 6-1 5-7 7-67 

Trouw, 17 juni 2008

Boosheid helpt Krajicek aan benauwde zege

De woede over het onnodige verlies van de tweede set bezorgde MichaŽlla Krajicek uiteindelijk de winst in de eerste ronde van de Ordina Open. "Ik was de hele tijd met mijn hoofd bij die tweede set", zei Nederlands beste tennisster na haar 6-1, 5-7, 7-6 (7) overwinning op de Japanse Ai Sugiyama

Bij een 5-4 achterstand in de derde set kreeg Krajicek zelfs een matchpoint tegen, maar dankzij drie aces op rij sleepte ze de tiende game alsnog binnen. "Positieve boosheid stelde me in staat die aces te slaan", wist ze. "In de derde set speelde Sugiyama eigenlijk beter, maar omdat ik nog zo baalde van het verlies van de tweede set kon ik even iets extra's."

Krajicek vond niet dat ze zichzelf kon verwijten Sugiyama terug in de wedstrijd te hebben laten komen. "Ze speelde gewoon heel goed op de momenten dat ze een breakpoint tegen had. Natuurlijk was dat heel frustrerend, maar zij speelt nu eenmaal goed op gras." Voor Krajicek was het de tweede zege van het seizoen nadat ze vorige week in Birmingham Tatiana Poutchek versloeg.

In de tweede ronde treft Krajicek Sania Mirza uit India, die ze in de drie voorgaande ontmoetingen versloeg. Mogelijk krijgt ze tijdens die partij weer de steun van haar halfbroer Richard, die op de tribune zat in Rosmalen. "Eigenlijk zou hij op de baan zijn, maar dat mocht niet omdat hij zijn sportkleren was vergeten", lachte Krajicek, die twee jaar geleden de titel pakte op het Brabantse gras.

Aanverwante artikelen:
Boosheid helpt Krajicek aan benauwde zege 17 juni 2008
Mentale doorbraak Misa Krajicek 17 juni 2008
MichaŽlla Krajicek keert tij 17 juni 2008
Er is eindelijk rust, nu nog bravoure 18 juni 2008
Zelfvertrouwen groeit bij Krajicek 18 juni 2008
Goede gevoel laat Krajicek in de steek 19 juni 2008
Topvorm is ver weg bij Krajicek 19 juni 2008
Goetzke schiet Krajicek te hulp 20 juni 2008