Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Wimbledon   24 jun 2008 R128: Erakovic (53) 6-73 6-76 

ANP, 24 juni 2008

Krajicek ziet het niet zo somber

Het optimisme waarmee Michaëlla Krajicek ook dinsdag na haar vroege uitschakeling op Wimbledon haar tennistoekomst bekeek wekte verwondering. De Nederlandse hield ook na haar nederlaag (6-7 6-7) tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic vol dat het met haar spel de goede kant opgaat.

De wereldranglijst, waarop ze over een kleine twee weken mogelijk zelfs buiten de top honderd duikelt, vertelt een ander verhaal. Natuurlijk was het niet realistisch dat Krajicek - momenteel 49e van de wereld - haar prestatie van vorig jaar op Wimbledon zou herhalen. Toen bereikte ze in een roes de kwartfinales en was de uitschakeling tegen de Française Marion Bartoli eigenlijk zelfs onnodig.

Krajicek had veel punten te verdedigen op het Londense gras maar haalde slechts bij vlagen een aanvaardbaar niveau tegen Erakovic, haar dubbelpartner die 53e op de wereldranglijst staat. Opnieuw viel op hoe broos haar zelfvertrouwen is. Tot aan het grastoernooi van Birmingham, had ze dit jaar alleen nog maar nederlagen geïncasseerd. Met drie winstpartijen (twee in Rosmalen) op zak reisde ze in gezelschap van tijdelijk coach Rohan Goetzke af naar Londen, maar eindigde het avontuur al in de eerste ronde.

Boos
“Heel erg jammer”, zei ze tegenover de NOS. “Ik heb in de partij een goede prestatie neergezet. Alleen ben ik boos op mezelf over hoe ik serveerde en speelde in de tiebreaks.” De eerste, nadat ze een break voorsprong uit handen had gegeven, begon Krajicek met een dubbele fout, hetgeen ze herhaalde bij een 5-3-achterstand. De goed serverende Erakovic pakte meteen het eerste setpunt.

In de tweede set verloor Krajicek haar opslag in de achtste game en moest ze bij 5-3 een wedstrijdpunt wegwerken. Juist op die momenten liet ze haar beste tennis zien. De break - Krajiceks enige - leidde opnieuw tot een tiebreak waarin ze een 5-1-voorsprong alsnog uit handen gaf. Opeens lukte er niets meer. Bij het derde matchpoint was het raak voor Erakovic, geboren in Split en getraind door Michiel Schapers.

Moeite
“Ik had die tweede set gewoon moeten winnen”, mopperde ze. “Het had vandaag net zo goed 7-6 7-6 voor mij kunnen zijn.” Ze had het niet fijn gevonden tegen Erakovic te moeten spelen. “Dat vond zij ook. Ze is een goede speelster, vooral op gras. Marina had er moeite mee om me na afloop aan te spreken. Ik zei: doe maar normaal, ik bijt je echt niet. Morgen gaan we samen inspelen voor het dubbel. Het toernooi gaat gewoon verder.”

Crisis
Maar dubbelen is toch vooral tijdverdrijf. Het gaat in tennis om het enkelspel, beseft Krajicek ook wel. De klad zit er nog steeds in. Begonnen dit jaar als de nummer 33 van de wereld is ze door een polsblessure en een mentale crisis afgedaald naar een plaats die rechtstreeks deelname aan de US Open al niet meer garandeert. “Ga ik toch gewoon kwalificaties spelen”, zei ze dinsdag. “Ben ik goed genoeg dan haal ik gewoon het hoofdtoernooi.”

Eerst zijn er trouwens de Olympische Spelen. “Ik kijk er echt naar uit. Jammer dat Robin (Haase) niet mag, eigenlijk vind ik dat onbegrijpelijk.” Zelf toonde ze dit voorjaar volgens de regels van NOCNSF vormbehoud. Dat is ook moeilijk uit te leggen.

Aanverwante artikelen:
Krajicek ziet het niet zo somber 24 juni 2008
Vrije val na uitschakeling 25 juni 2008
Krajicek verliest in eerste ronde Wimbledon 25 juni 2008