Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Memphis   17 feb 2009 R16: Barrois (85) 6-3 3-6 7-6 

ANP, 17 februari 2009

Krajicek blijft winnen in Memphis

MichaŽlla Krajicek heeft dinsdag haar prima reeks bij het toernooi in Memphis voortgezet. De Nederlandse tennisster versloeg in de tweede ronde de Duitse Kristina Barrois met 6-3 3-6 7-6 (0). Ze bereikte door haar zege voor het eerst sinds juni vorig jaar de kwartfinales op de WTA Tour. Krajicek speelde haar vierde wedstrijd op rij in Memphis. Ze plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi.

Afgelopen zomer stond Krajicek in Rosmalen voor het laatst op het hoogste niveau in de kwartfinales. ,,Ik ben heel, heel erg blij. Het was een echte knokwedststrijd, maar ik bleef erin geloven. Het geeft me heel veel zelfvertrouwen dat ik het niveau weer heb en dat ik het ritme te pakken heb", liet de verheugde Krajicek vanuit Memphis weten. Krajicek heeft een roerige periode achter de rug. Er verschenen in diverse media verhalen over haar vermeende relatie met haar conditietrainer Allistair McCaw. Ze voelde zich geroepen op haar website hierop te reageren. ,,Dat was op dat moment nodig voor mezelf, maar nu ben ik alleen maar weer gefocust op mijn tennis. Het zat de laatste tijd niet altijd mee, maar ik wist dat ik geduld moest hebben en dat is nu beloond."
Krajicek en Barrois speelden eind vorig jaar ook al eens tegen elkaar. Toen won de Duitse in twee sets. Dinsdag waren ze aan elkaar gewaagd. Na een sterk begin van de Nederlandse, trok Barrois, de nummer 85 van de wereld, met dezelfde cijfers de stand in sets gelijk. In het beslissende bedrijf ging de strijd tot 5-5 gelijk op. Krajicek kwam daarna met 0-40 op achterstand op haar eigen service. Ze knokte zich echter terug. ,,Dat was een cruciale game", gaf Krajicek toe. ,,Het voelde heel fijn dat ik die had gewonnen. Zij speelde ongelooflijk goed. Ik kon niet veel punten op haar service maken."
Barrois sleepte er met een goede servicebeurt een tiebreak uit. In de verlenging was Krajicek oppermachtig. Met 7-0 besliste ze de partij in haar voordeel. ,,Ik zag aan haar dat ze nerveus was. Ik bleef zelf zo rustig mogelijk." Krajicek speelt donderdag haar partij in de kwartfinales. Haar tegenstandster is nog niet bekend.

Aanverwante artikelen:
Krajicek picks up win in Memphis 16 februari 2009
Krajicek blijft winnen in Memphis  17 februari 2009