Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Torhout 

ANP, 7 april 2009

Krajicek: Bollegraf moet door het stof

De opbloeiende Michaëlla Krajicek keert maar al te graag terug in het Nederlandse Fedcupteam. Maar eerst zal captain Manon Bollegraf door het stof moeten. „Het is heel onprofessioneel wat zij heeft gedaan”, zei de beste tennisster van Nederland dinsdag in Torhout.

Krajicek (20) is nog steeds boos over enkele uitspraken van Bollegraf begin dit jaar in De Telegraaf. Volgens de ietwat loslippige teamcaptain zou ’Misa’ smoorverliefd zijn op haar Zuid-Afrikaanse privécoach Allistair McCaw. „Ze is niet voor rede vatbaar. Misa is helemaal in de ban van die McCaw”, liet Bollegraf onder meer optekenen.

„Iedereen kan toch begrijpen dat ik hier niet blij mee kan zijn?”, vroeg Krajicek zich in België af. „Als Manon zoiets over een andere speelster uit het Fedcupteam zou zeggen, zouden zij daar toch ook over vallen? Ik zou daar in elk geval wel begrip voor hebben. Ik vind deze uitspraken heel zonde. Als teamcaptain moet ze juist haar speelsters beschermen en dat heeft ze niet gedaan. Vrij teleurstellend.”

Op de vraag of ze excuses van Bollegraf verwacht, antwoordde Krajicek ontwijkend. „Ik heb weer heel veel zin in de Fedcup. Ik denk dat we met Arantxa Rus en een paar andere talentvolle meiden op den duur misschien wel weer naar de Wereldgroep I kunnen promoveren. Maar eerst zal Manon een paar plooien moeten gladstrijken. Het initiatief moet daarbij uiteraard van haar uitgaan. Zij zal contact moeten opnemen, dat lijkt me logisch na wat er is gebeurd.”

Krajicek en McCaw (34) meldden zich dinsdag in Torhout een uurtje na haar veelbelovende zege op het Poolse talent Urszula Radwanska (7-6 6-7 6-2) monter in de perskamer van het Koddeart Ladies Open, een 100.000 dollar-toernooi van het ITF-circuit. De Zuid-Afrikaan maakte op ondubbelzinnige wijze duidelijk dat er over drie onderwerpen geen enkele vraag gesteld mocht worden: niet over haar ouders, niet over (vermeende) relaties en niet over het gewraakte artikel in De Telegraaf. „Als je het daar niet mee eens bent, kunt je beter meteen opkrassen”, benadrukte hij.

Krajicek, tegenwoordig woonachtig in Florida, hield zich zelf overigens niet helemaal aan de stalorders van McCaw. Ze liet spontaan weten dat ze volgende week even op bezoek gaat bij haar ouders voordat ze in Zuid-Afrika deelneemt aan het volgende ITF-toernooi. „Even gezellig hallo zeggen, ik heb mijn ouders al een hele tijd niet gezien. Dat ik geen contact meer met hen zou hebben, is allemaal onzin.”

Aanverwante artikelen:
Krajicek: Bollegraf moet door het stof   7 april 2009
Krajicek leert positief te denken   8 april 2009
De bravoure is terug bij Krajicek  9 april 2009