Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen 

Riepko Buikema, Algemeen Dagblad, 16 juni 2009

Bond steunt Bollegraf in conflict

Tennisbond KNLTB staat achter Fed Cup-captain Manon Bollegraf in haar conflict met Michaëlla Krajicek, die maandag verklaarde niet meer voor Oranje uit te komen zolang Bollegraf bondscoach is.

,,Manon is de captain en ik steun haar,’’ verklaart Rohan Goetzke, technisch directeur van de tennisbond.

,,Ik ben teleurgesteld in Misa over de manier en het moment waarop zij deze uitlatingen heeft gedaan. Zij zit midden in een toernooi en Manon is met Arantxa Rus naar Londen voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Het is de beslissing van Misa om op deze manier naar buiten te treden,’’ zegt Goetzke, die de mogelijkheid voor verzoening nadrukkelijk open houdt.

,,Het duurt nog zeven maanden voor het Fed Cup-team weer in actie komt. Dat is een lange periode waarin veel kan gebeuren. Dit is niet het juiste moment, maar we zullen met elkaar om de tafel moeten om dit op te lossen.’’

De problemen tussen Krajicek en Bollegraf ontstonden toen de Fed Cup-captain in de media verklaarde dat de tennisster ‘smoorverliefd’ was op haar performance coach Allistair McCaw, van wie Krajicek volledig in de ban zou zijn.

Bollegraf belde onlangs met Krajicek om haar excuses aan te bieden. Die werden door de tennisster geaccepteerd, hoewel Krajicek maandag stelde dat het belletje ‘redelijk laat’ kwam. ,,Ik vind het nog steeds onprofessioneel van Manon. Zij moet de speelsters juist beschermen,’’ zei Krajicek na haar gewonnen partij in de eerste ronde van Rosmalen.


Aanverwante artikelen:
Michaella Krajicek's Blog 1 14 juni 2009
Bond steunt Bollegraf in conflict  16 juni 2009
Michaella Krajicek's Blog 4 17 juni 2009
Michaella Krajicek's Blog 5 18 juni 2009
Michaella Krajicek's Blog 6 19 juni 2009
Michaella Krajicek's Blog 2 15 juni 2009
Michaella Krajicek's Blog 3 16 juni 2009