Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tennis Masters   16 dec 2010 Q: Thyssen (0) 6-3 2-6 6-1 

Algemeen Dagblad, 16 december 2010

Vriend én vader zien succesvolle rentree Krajicek

Voor een handjevol toeschouwers beleefde Michaëlla Krajicek donderdag bij de Reaal Tennis Masters een moeizame rentree op Nederlandse bodem. Ten koste van Nicole Thyssen bereikte Krajicek in drie sets (6-3 2-6 6-1) de halve finales.

Slechts het laatste bedrijf kon haar goedkeuring wegdragen. ,,Het was een hele langzame start. Een combinatie wellicht van twee jaar afwezigheid hier en een beetje nervositeit. Pas in de derde set kreeg ik mijn oude ritme te pakken'', keek ze terug op de partij die een kleine twee uur in beslag nam.

Krajicek pakte de eerste set na eerst nog met 3-1 te hebben achtergestaan. In het tweede bedrijf haperde haar opslag nadrukkelijk, Thyssen profiteerde al in de derde game en pakte de set met 6-2. Na een vroege break in de derde set trok Krajicek de winst alsnog simpel naar zich toe.

In juni 2009 kwam ze voor het laatst in actie op Nederlandse bodem. In Rosmalen verloor Krajicek (21) in de tweede ronde van de Duitse Kristina Barrois. Ze was mede door blessures al ver weggezakt op de wereldranglijst waar ze ooit plaats 34 innam. Het jaar 2009 sloot ze af als 129e, een kleine honderd plaatsen hoger dan het jaar ervoor. Maar de top 100 bleef ook dit jaar buiten bereik. Als nummer 143 van de wereld is ze ook komend jaar gedoemd tot de kwalificaties voor de Australian Open.

Krajicek lijkt er niet mee te zitten. Na een rustperiode van vier weken wegens schouderklachten hervatte ze half november de training en speelde ze nog even competitietennis in tweede vaderland Tsjechië. ,,Het is fijn om hier terug te zijn. Hier liggen mooie herinneringen'', sprak ze na de moeizame opener in Rotterdam. Ze doelde niet op haar laatste optreden in 2007 toen ze ondanks een polsblessure actief was en in de finale verloor. Krajicek won het toernooi van 2004 tot en met 2006.

Ze werd in het Topsportcentrum gadegeslagen door coach en partner Allistair McCaw en vader Petr. Daar lag de grondslag van haar goede gemoed. De vrede is hersteld binnen de familie Krajicek. ,,Alles wat me privé een beetje stoorde is opgelost'', zei ze over de hereniging met haar vader, eerder dit jaar.

,,Dat ze hier allebei zitten is de grote plus. Ik heb een paar minder jaren achter de rug. In eerste instantie door blessures, maar zeker ook door privézaken. Ik ben eerst mens, dan pas tennisster. Ik ben 'happy' met hoe de dingen nu gaan in mijn leven.'' (AP)