Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   29 okt 2005 S: Schiavone (15) 6-4 3-6 5-7 

de Volkskrant, 29 oktober 2005

Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set

Een droomfinale in het tennistoernooi in Hasselt tegen haar grote voorbeeld Kim Clijsters lag in het verschiet. Maar ondanks een 3-0 voorsprong in de derde set moest MichaŽlla Krajicek zaterdag in de halv efinales toch haar meerdere erkennen in de Italiaanse Francesca Schiavone, die na ruim twee uur met 4-6, 6-3 en 7-5 ontsnapte.

'Het scheelde maar een paar ballen', zei Krajicek. 'Maar ik besef wel dat ik goede resultaten heb behaald. Ik heb mijn niveau flink verbeterd. Schiavone was net ietsje sterker. Ik hoop dat ik volgende keer niet zo veel fouten maak. Als ik volgend jaar ook zo begin, kan het een mooi seizoen worden.'

Krajicek maakte indruk met haar spel in Hasselt. Vooral met haar winstin de kwartfinales op de FranÁaise Dechy, de nummer dertien van deranglijst, dwong ze respect af. Die partij leverde de zus van Wimbledon-kampioen Richard Krajicek ook een wildcard op voor de Antwerp Diamond Games van 2006, als ze die invitatie dan nog nodig heeft.

Als Krajicek zo doorgaat, zal ze dit toernooi op eigen kracht kunnenbereiken. De nummer 68 van de wereld zal na haar optreden in de Grenslandhallen een behoorlijke stap naar de top vijftig zetten.

Tegen Schiavone liet Krajicek opnieuw zien dat ze zich met de internationale top kan meten. 'Ik denk dat ik meer van dit soort wedstrijden zal moeten spelen om die laatste stap naar de top te kunnenmaken. De komende maanden of jaren zullen we zien of ik er echt bij hoor.'

Krajicek leverde tegen de Italiaanse weliswaar haar eerste servicegame in, maar kwam daarna sterk terug. Ze brak door de opslag van de nummer 16 van de wereld en forceerde op 4-4 de beslissende break voor de winst in deeerste set.

Na het verlies van de tweede reeks moest Krajicek zich laten behandelen wegens een dijbeenblessure. 'Ik heb deze week veel moeten serveren en dat bezorgde me last van mijn dij. Helaas liep mijn service niet zo, dat wasin deze partij cruciaal.'

Met een ingepakt dijbeen begon Krajicek als herboren aan de derde set. Ze liep uit naar 3-0 en leek op weg naar haar tweede finale op de WTA-tour. Schiavone pakte vier games op rij, maar Krajicek gaf zich pas op 7-5gewonnen. 'MichaŽlla wacht nog een mooie toekomst', zei Schiavone, die gisteren in de finale kansloos was tegen Clijsters.

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
MichaŽlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005