Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   29 okt 2005 S: Schiavone (15) 6-4 3-6 5-7 

Trouw, 29 oktober 2005

Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters

Kim Clijsters heeft haar fans niet teleurgesteld. In Hasselt won de Belgische haar dertigste titel.

Clijsters was in 'haar eigen toernooi' snel klaar met de25-jarige Italiaanse Francesca Schiavone: 6-2 en 6-3. Voor de22-jarige Belgische, die dit jaar in het US Open haar eersteGrand Slam pakte, was het de negende toernooizege van 2005 en dedertigste in haar loopbaan.

Schiavone beroofde het toernooi zaterdag van een finaletussen Clijsters en MichaŽlla Krajicek. De Belgen hadden de hele week al zitten vlassen op een strijd tussen de Belgische nummertwee van de wereld en het opstormende talent uit Nederland.

Na haar winst op Nathalie Dechy was Krajicek tegen Schiavone opnieuw dichtbij een verrassing. Na een wonderschone partijmoest Krajicek toch buigen voor de nummer vijftien van dewereld. De Italiaanse besliste de wedstrijd na twee uur met 4-6,6-3 en 7-5.

Het scheelde maar een paar ballen, sprak Krajicek na afloop toch wat teleurgesteld. Maar ik besef wel dat ik hier goede resultaten heb neergezet. Ik heb mijn niveau veel verbeterd. Ik hoop dat ik volgende keer niet zoveel fouten maak. Als ik volgend jaar ook zo begin, kan het een heel mooi seizoen worden.

Krajicek maakte indruk met haar spel in Hasselt. De Belgische organisatoren gaven haar een een wild card voor de Antwerp Diamond Games van 2006. Als Krajicek zich zo blijft ontwikkelen, zal ze dit toernooi op eigen kracht kunnen bereiken. De huidige nummer 68 van de wereld zal na haar optreden in de Grenslandhallen een behoorlijke stap naar de top vijftig zetten.

Tegen Schiavone liet Krajicek opnieuw zien dat ze zich met de internationale top kan meten. Ik denk dat ik meer van dit soort wedstrijden zal moeten spelen om die echte stap naar de top te kunnen maken. De komende maanden of jaren zullen we zien of ik er echt bij hoor.

Na de tweede set liet Krajicek zich aan de rand van de baan door de fysiotherapeut behandelen aan haar linkerdij. Ik heb de hele week veel moeten serveren en dat bezorgde me wat last van mijn dij, maar het is niet ernstig. Helaas liep mijn service niet zo vandaag, dat was toch een beetje cruciaal voor mij.

Met flink wat tape om haar been begon Krajicek als herboren aan het derde bedrijf. Ze liep al snel uit naar een 3-0-voorsprong en leek op weg naar haar tweede finale op de WTA-tour. De winnares van het toernooi vorige maand in Tasjkentwist de marge echter niet vast te houden.

Schiavone pakte vier games op rij, maar Krajicek gaf zich niet gewonnen. Tot 5-5 wist ze bij te blijven, maar moest daarna weer haar servicegame inleveren. Dit werd haar uiteindelijk fataal. Schiavone hield haar zenuwen in bedwang en serveerde de partij met 7-5 uit. De Italiaanse was na afloop complimenteus over haar pas zestienjarige opponente. MichaŽlla wacht nog een mooie toekomst.

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
MichaŽlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005