Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tasjkent   09 okt 2005 F: Amanmuradova (257) 6-0 4-6 6-3 

NRC Handelsblad, 9 oktober 2005

Krajicek maakt einde aan titelloze periode

MichaŽlla Krajicek is de eerste Nederlandse tennisster die sinds 1997 een WTA-toernooi heeft gewonnen. Brenda Schultz won acht jaar geleden als laatste landgenote. De 16-jarige Krajicek versloeg in de finale van Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, gisteren de lokale favoriete Akgoel Amanmoeradova in drie sets: 6-0, 4-6 en 6-3. Krajicek steeg door de zege naar de 68ste plaats op de wereldranglijst.

Krajicek liet na afloop van haar grootste overwinning tot nu toe haar tranen de vrije loop. ,,Ik ben ontzettend gelukkig met deze overwinning'', zei ze tegenover het persbureau ANP. ,,Ik heb hier zo verschrikkelijk veel voor gedaan. Het was ook zwaar maar ik ben er geweldig doorheen gekomen. De knie heeft het prima gehouden.''

Deze zomer stond Krajicek door een knieoperatie drie maanden langs de kant. Tijdens de revalidatie liet het halfzusje van Richard Krajicek zich bijstaan door atletiektrainer Frans Thuys, die in het verleden onder anderen met Ellen van Langen werkte. Sinds haar rentree vorige maand in Luxemburg is `de kleine kraai' fitter, sneller en sterker dan ooit.

Krajicek was bij het zeer matig bezette toernooi in Tasjkent als vijfde geplaatst. Ze ontving 18.000 euro aan prijzengeld, een zilveren trofee en een traditioneel Oezbeeks gewaad.

Vanuit Tasjkent reisde zij gisteren met haar vader en coach Petr Krajicek naar Moskou waar zij zal deelnemen aan het toernooi om de Kremlin Cup, in het dubbelspel met de wereldtopper Jelena Dementjeva. Krajicek stond niet hoog genoeg op de wereldranglijst om toegelaten te worden tot het enkelspel.

Aanverwante artikelen:
Krajicek door naar halve finale  7 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek naar finale Tasjkent  8 oktober 2005
First-time finalists in Tasjkent   8 oktober 2005
Primeur Krajicek  8 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek toernooiwinnares Tasjkent  9 oktober 2005
Krajicek wins Tasjkent, first tour singles title  9 oktober 2005
Primeur Krajicek in Oezbekistan  9 oktober 2005
Krajicek maakt einde aan titelloze periode  9 oktober 2005
Krajicek pakt vlak na rentree eerste titel op hoogste niveau  9 oktober 2005
Feestje uitgesteld   9 oktober 2005