Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tasjkent   08 okt 2005 S: Bychkova (72) 6-1 6-3 

De Telegraaf, 8 oktober 2005

MichaŽlla Krajicek naar finale Tasjkent

Michaella Krajicek kan zondag haar eerste overwinning in een WTA-toernooi boeken. De 16-jarige Nederlandse tennisster bereikte zaterdag voor het eerst in haar loopbaan bij de senioren de finale en treft daarin een andere debutante: de ongeplaatste Oezbeekse Akgoel Amanmoeradova.

De als vijfde geplaatste Krajicek had zaterdag weinig problemen met de nummer ťťn van de plaatsingslijst, Jekaterina Bitsjkova uit Rusland. Het werd 6-1 6-3 voor Krajicek. "Ik had er wel vertrouwen in, ik had haar al eerder verslagen. Maar ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan" , zei "Misa" na afloop. De partij had net geen uur in beslag genomen.

Een kwartfinaleplaats in Rosmalen in juni was tot dusverre haar beste resultaat in de WTA tour. In die partij tegen de Amerikaanse Shaughnessy moest ze opgeven met een ernstige knieblessure. Die kwetsuur weerhield haar ook van deelname aan Wimbledon, waar ze met halfbroer en oud-Wimbledonkampioen Richard Krajicek zou meedoen aan het dubbelspel. In september maakte ze haar rentree in Luxemburg. Daar verloor ze nog in de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Krajicek had zich zaterdag meer op haar gemak gevoeld dan een dag eerder. " Ik was gisteren nerveuzer. Nu kijk ik uit naar de finale. Ik wil er een echte wedstrijd van maken." Met Amanmoeradova treft Krajicek zondag de nummer 257 van de wereld. De nummer ťťn van Oezbekistan is met haar 1.91 meter een imposante verschijning op de tennisbaan. Haar opslag geldt als een machtig wapen. In haar partij tegen de als zevende ingeschaalde Italiaanse Elena Camerin sloeg ze zes aces. Het werd een tweesetter: 6-3 6-4. Krajicek en Amanmoeradova speelden nog nooit tegen elkaar.

Aanverwante artikelen:
Krajicek door naar halve finale  7 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek naar finale Tasjkent  8 oktober 2005
First-time finalists in Tasjkent   8 oktober 2005
Primeur Krajicek  8 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek toernooiwinnares Tasjkent  9 oktober 2005
Krajicek wins Tasjkent, first tour singles title  9 oktober 2005
Primeur Krajicek in Oezbekistan  9 oktober 2005
Krajicek maakt einde aan titelloze periode  9 oktober 2005
Krajicek pakt vlak na rentree eerste titel op hoogste niveau  9 oktober 2005
Feestje uitgesteld   9 oktober 2005