Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Luxemburg 

De Telegraaf, 23 september 2005

MichaŽlla Krajicek klaar voor comeback

De spontane glimlach is nooit verdwenen, alsmede haar perfectionistische inslag. Ruim drie maanden nadat ze een meniscus scheurde in de kwartfinales van de Ordina Open, maakt een afgetrainde MichaŽlla Krajicek (16) weer haar opwachting in het mondiale tenniscircuit. In Luxemburg moet ze zich vanaf morgen eerst door het sterk bezette kwalificatietoernooi zien te worstelen. Gisteren trainde 'Misa' met Jong Oranje en nam ze met broer Richard de laatste technische details door voor haar comeback.

Omdat in Luxemburg snelle indoorbanen wachten, wordt haar sparringspartij tegen Jong Oranje-pupil Thiemo de Bakker binnen afgewerkt. Alsof niets is veranderd: het wakende oog van pa langs de zijlijn, ultiem gedreven en geconcentreerd voor elk punt en als er gemopperd wordt, gebeurt dat in het Tsjechisch. Toch heeft het pijnlijke moment in Rosmalen haar denkwereld in beweging gebracht. "Ik zei altijd dat tennis mijn leven was. Maar door die blessure en operatie ben ik dat pas ťcht zo gaan voelen. Op dat moment denk je daar niet zo over, maar nu kan ik zeggen dat het alleen maar goed is geweest voor mijn ervaring."

"Gebeurtenissen doen dingen veranderen. Toen ik veertien was en op Rosmalen debuteerde, was ik echt nog een kind. Alles overkwam me. Sindsdien beleef ik meer, lees ik veel en ben ik bewust met momenten bezig, op de baan en daarbuiten."

"Krachttraining en conditietraining - wťl op de baan met de bal - zijn niet mijn favoriete bezigheden. Maar ik heb me erop toegelegd en heb op mijn voeding gelet. Dat betaalt zich nu uit. Ik voel me fitter en kan meer moeilijke ballen halen."

Krajicek, 87e van de wereld, wint bijna van haar mannelijke opponent (De Bakker is Europees kampioen tot achttien jaar) en dat is opmerkelijk. Na wat eredivisiewedstrijden in Praag, waar ze tot eergisteren bij haar familie verbleef, kon ze door de gevolgen van een insectenbeet alleen de laatste drie dagen voluit trainen. Maar ze is klaar voor de doorstart .

Aanverwante artikelen:
MichaŽlla Krajicek klaar voor comeback  23 september 2005
Krajicek terug aan het front 24 september 2005
Krajicek worstelt naar overwinning 25 september 2005