Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Algemeen Dagblad, 22 augustus 2005

Rolstoel aan de kant, Krajicek op hoge hakken

Bij haar laatste publieke optreden verliet MichaŽlla Krajicek de tennisbaan van Rosmalen in een rolstoel, huilend om haar zwaar geblesseerde knie. Gisteren liep zij op het centre court bij de NK in Ede op hoge hakken en korte rok, zelfverzekerd en blij. Neerlands hoop in bange tennisdagen lijkt vrijwel hersteld van haar meniscusoperatie.

,,Ik train nu al twee weken zonder pijn. Als het zo doorgaat speel ik over vijf weken alweer mijn eerste WTA-toernooi'', meldde de 16-jarige Almeerse hoopvol.

Mischa Krajicek ontving in Ede de Jonkheer R. de Brauw-beker, een aanmoedigingsprijs van de KNLTB voor haar fraaie resultaten in 2004. Niet bepaald een aansprekende trofee, maar dat maakte niet uit. De nummer 86 van de wereld voelt zich weer goed en kan eindelijk volop trainen. ,,Ik heb het volgehouden, maar makkelijk was het niet'', zei zij over haar revalidatie.

,,De eerste acht weken na Rosmalen mocht ik niks doen. Gedurende de eerste drie weken moest mijn knie zelfs om het uur in het ijs. Bij de operatie bleek dat mijn kapotte meniscus niet de vorm van een halve maan had, zoals gebruikelijk is, maar in plaats daarvan was hij rond. Een geluk bij een ongeluk, want dat betekent dat hij altijd een keer kapot was gegaan. Het was onvermijdelijk. ''