Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   16 jun 2005 Q: Shaughnessy (70) 4-3 opg. 

De Telegraaf, 16 juni 2005

Drama voor Krajicek

Ordina Open en Wimbledon gaan door gescheurde meniscus in rook op

De prinses uit het sprookje werd plotseling hoofdrolspeelster in een drama. MichaŽlla Krajicek , die tijdens de eerste dagen van de Ordina Open met een stralende glimlach haar zegeningen telde, sprak gisteravond van de ergste dag uit haar leven. Een gescheurde meniscus in haar rechterknie ontnam haar niet alleen een sensationele prestatie in Rosmalen maar ook een veelbelovend debuut in het hoofdtoernooi van Wimbledon. Bovendien is het langverwachte dubbelspel met broer Richard afgeblazen.

Pijnlijk genoeg werd enkele momenten nadat ze met een rolstoel de baan af werd gereden, de loting van Wimbledon bekend. Daaruit bleek dat MichaŽlla Krajicek daar de eerste ronde waarschijnlijk wel had overleefd. De Luxemburgse Claudina Schaul (ranking 162) was beslist niet als favoriet begonnen tegen de jonge Nederlandse die op het gras van Rosmalen zo goed op dreef was. Zo ook gisteren tijdens haar partij in de derde ronde tegen Meghann Shaughnessy. Krajicek had de atletische Amerikaanse in de vijfde game al gebroken, maar bij 4-3 kwam het fatale moment. "Ik verzwikte mijn enkel iets en toen ik probeerde mijn evenwicht terug te vinden, ging er iets mis in mijn knie."

Ze strompelde naar haar stoel en barstte al snel in tranen uit want de ernst van de situatie was meteen tot haar doorgedrongen. Even later klonk een flauw applaus toen ze in de rolstoel - en met een handdoek over haar hoofd - van de baan af werd gereden. Het spook dat haar broer Richard zijn hele loopbaan achtervolgde, heeft nu ook het nieuwe Nederlandse troetelkind te pakken genomen. Blessureleed is blijkbaar onlosmakelijk met de naam Krajicek verbonden.

"Ik voel me echt heel slecht en heb de laatste uren eigenlijk alleen maar gehuild," sprak de dappere pechvogel later op de dag. "Mijn droom is een beetje voorbij. Maar ja, ik ben blij dat er niemand van mijn familie dood is, want dat zou natuurlijk nog veel erger zijn." MichaŽlla Krajicek wordt binnenkort geopereerd, waarschijnlijk in Rotterdam door dokter Heijboer. Deze chirurg nam haar broer, die in zijn loopbaan drie keer aan zijn meniscus werd geopereerd, ook meerdere malen onder handen. "Dit is triest voor haar," sprak de Wimbledon-winnaar van 1996 over de blessure van zijn halfzus. "Dit was het uitgelezen moment om te klimmen op de ranglijst. Nee, voor mij is het niet erg. Die mix was leuk, maar verder ook niet. " Een combinatie van factoren zou volgens ervaringsdeskundige Richard Krajicek de oorzaak van deze blessure kunnen zijn. "Veel spelen op verschillende baansoorten is erg zwaar. Maar de oorzaak kan ook genetisch zijn want zowel mijn vader als ik hebben zwakke meniscussen."

Vader Petr Krajicek was gisteren bij uitzondering wegens zaken in TsjechiŽ. "Hij reageerde heel teleurgesteld," aldus zoon Richard. "Het was misschien wel goed dat hij er niet bij was, want dan zou hij erg emotioneel zijn geweest. Natuurlijk is het ook triest, maar wanneer MichaŽlla hard werkt, kan ze alleen maar sterker terugkomen. Ze is pas zestien en krijgt nog kansen genoeg ."

Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: MichaŽlla Krajicek 15 juni 2005
Eťn van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005