Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   16 jun 2005 Q: Shaughnessy (70) 4-3 opg. 

Ordina-open.nl, 16 juni 2005

En van de ergste dagen uit mijn leven

Michaella Krajicek was bezig haar dromen te verwezenlijken. Ze speelde op de Ordina Open haar beste tennis ooit en zou volgende week haar Wimbledondebuut maken. Samen met broer Richard zou ze ook nog eens een gooi doen naar de mixed-dubbel titel. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.

Krajicek heeft een scheurtje in haar meniscus opgelopen en kan drie tot vier weken na de operatie, die waarschijnlijk binnen een week wordt uitgevoerd, weer tennissen. Wanneer ze terugkeert op de tour is nog onduidelijk. De 16-jarige moest haar tranen, die ze vanmiddag nog de vrije loop liet, bedwingen tijdens het beantwoorden van de vragen.

'Sta ik eindelijk goed te spelen, gebeurt dit. Mijn droom is een beetje voorbij.' Bondsarts Babette Pluim verklaarde dat er een stukje van haar meniscus zal worden weggesneden. 'Gelukkig heeft ze geen banden gescheurd of gebroken. Relatief is dit het minst erge wat haar kon overkomen.' Volgens de arts is het geenszins een gevolg van overbelasting. 'Ze maakte gewoon een ongelukkige beweging.' Krajicek legde zelf uit dat ze haar enkel had neergezet en dat haar knie daar in feite overheen ging. Voor haar gevoel zat het meteen mis, 'want ik kon mijn rechterbeen niet meer strekken'. De droom van een toernooizege en Wimbledon-deelname is voor even van de baan, maar hopelijk komt de kleine Kraai er sterker uit en maakt ze in het hardcourt-seizoen de werkelijke stap naar de top, die ze anders wellicht deze weken ging maken.

Broer Richard gaf ook nog een soort van persconferentie waarin hij uitlegde dat het complete herstel zo'n acht weken duurt, 'maar dat is afhankelijk van het revalidatieschema. De US Open hoeft niet in gevaar te komen, maar het wordt kantje boord. Het belangrijkste is dat ze niet denkt dat ze nooit meer zo'n kans krijgt, maar volgens mij beseft ze zich dat wel. Het is natuurlijk erg vervelend omdat ze hier kans had om het toernooi te winnen, maar zelf kwam ik meestal ook goed terug van blessures. Ze heeft ook niet zo veel ritme nodig, zoals Sjeng Schalken die eerst weer meerdere wedstrijden moet spelen voordat hij op niveau is. De klap is dus groot, maar aan de andere kant kan ze het als een kans zien om te laten zien dat ze er sterker uit kan komen.'


Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: Michalla Krajicek 15 juni 2005
En van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005