Krajicek - Mirza

Tegenstandster: Sania Mirza
Geboren: 15 november 1986
Land:India
 
Toernooi:Australian Open , Grand Slam, Hardcourt 
Datum:19 jan 2006
Ronde:R64
Rang Misa:43e
Rang Mirza:32e
Uitslag:6-3 7-5
Aces / df / 1e serv. %:3 / 2 / 61%
Artikelen: Krajicek verder in Melbourne
 Michaëlla Krajicek geniet van mijlpaal
 Kleine Kraai weer op prijzenjacht (algemeen)
 Krajicek bij beste 50 - Nederlandse gevaarlijke outsider bij AO (algemeen)
Beeld en Geluid: Reactie 1e ronde dubbel en vooruitblik 2e ronde enkel 04:19
 Reactie na haar partij tegen Sania Mirza, Australian Open 02:59
 Samenvatting 2e ronde Australian Open 04:01
Voorspellingen:Voorspelling AO (Enkel) 
Voorspelling AO 2e ronde enkel 
Fotoboek: Fotoboek Australian Open 2006
Verslag:Michaëlla Krajicek is voor het eerst in haar nog prille carrière doorgedrongen tot de derde ronde van een Grand Slam-toernooi. Op de Australian Open in Melbourne was de 17-jarige Almeerse op baan 3 met 6-3, 7-5 te sterk voor de als 32ste geplaatste Sania Mirza. In de derde ronde wacht de als derde geplaatste Amélie Mauresmo.

Krajicek is dit jaar goed bezig in Australië. Ze bereikte met Peter Wessels de finale van de Hopman Cup en won een week later het toernooi van Hobart. Op Melbourne Park rekende ze in de eerste ronde vakkundig af met Kristina Brandi en ook de Indiase Mirza kon onze landgenote niet stoppen.

In de verzengende hitte begon de ‘kleine kraai’ uitstekend door direct de opslag van de 19-jarige Mirza te breken. De Indiase brak weliswaar meteen terug, maar Krajicek wist in het vervolg van de eerste set haar opponente nog driemaal te breken. “Ik speelde de eerste set van de eerste tot de laatste bal goed”, sprak de Almeerse.

Overigens speelde Krajicek verre van vlekkeloos, maar omdat ook Mirza veel fouten maakte, kwam onze landgenote niet vaak in de problemen. De Indiase opereerde veelal vanaf de baseline, maar met name haar forehand liet het vaak afweten. Bovendien was Mirza niet helemaal fit, want tot twee keer toe werd ze aan haar knie behandeld.

In de tweede set nam Krajicek een 4-2 voorsprong. Mirza, tegen wie Krajicek onlangs in New Delhi samen met broer Richard voor het eerst een gemengd dubbel afwerkte, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug tot 4-4. Op 5-4 verprutste de Almeerse op de service van de Indiase nog twee matchpoints, maar twee games later was het alsnog raak voor de nummer 43 van de wereld, die 16 winners afwisselde met 26 onnodige fouten. “In de set ging het wat stroefjes. We hadden allebei last van de wind, maar ik ben daar beter mee omgegaan”, wist Krajicek.

"Ik had het gevoel dat ik had kunnen winnen”, treurde Mirza na afloop. “Ik had alleen geen ritme. Bovendien was ik bang om fouten te maken op de belangrijke momenten en dat was dus precies hetgene dat gebeurde. Het komt er simpelweg op neer dat ik niet naar mijn kunnen heb gespeeld.”

In de derde ronde zal onze landgenote tegen Mauresmo flink aan de bak moeten. “Dat wordt heel speciaal”, keek Krajicek vooruit. “Ik kan vrijuit spelen, want ik ben de underdog. Ik hoop dat het stadion lekker vol zit, dat is alleen maar mooier.”

(bron: Studio Sport)
Statistieken:
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
3243DetailsAustralian OpenR6419 jan 2006Hardcourt6-3 7-5DetailsVoorspelling4-0
3854DetailsIstanbulR1624 mei 2006Gravel3-6 6-1 6-2DetailsVoorspelling
3033DetailsZürichR3215 okt 2007Hardcourt6-1 6-4DetailsVoorspelling
3353DetailsRosmalenR1617 jun 2008Gras6-2 6-2DetailsVoorspelling
Head-to-Head wtatour.com