Krajicek - Zakopalova

Tegenstandster: Klara Zakopalova
Geboren: 24 februari 1982
Land:Tsjechië
 
Toernooi:Rosmalen , Tier III, $ 175.000, Gras 
Datum:21 jun 2006
Ronde:R16
Rang Misa:55e
Rang Zakopalova:46e
Uitslag:6-73 6-4 6-3
Aces / df / 1e serv. %:[Onbekend]
Artikelen: Krajicek op karakter
Beeld en Geluid: Samenvatting 2e ronde Rosmalen  02:57
Voorspellingen:Voorspelling Rosmalen (Enkel) 
Voorspelling Rosmalen 2e ronde enkel 
Fotoboek: Fotoboek Rosmalen 2006
Verslag:Ze moest er flink diep voor gaan, maar Michaëlla Krajicek vocht door en staat in de kwartfinale van het Ordina Open in Rosmalen. De tennisster won gisteren in drie sets van de winnares van vorig jaar, Klara Zakopalova uit Tsjechië: 6-7 (3), 6-4 en 6-3.

Makkelijk ging het niet bij het jonge halfzusje van Richard Krajicek. De 17-jarige tennisster liet tijdens de partij vele malen het hoofd hangen en stuiterde haar racket een paar keer uit frustratie op de grond. Na een zeer goede wedstrijd in de eerste ronde tegen de Italiaanse Pennetta, liet ze gisteren slechts bij vlagen goed tennis zien. „Ik ben toch tevreden; deze tegenstandster was een stuk sterker dan Pennetta. Ik heb hard gevochten en gewerkt en dat is heel positief. Ik heb de laatste maanden veel aan mijn fysieke vorm gewerkt, dat kwam er duidelijk uit. Ik haalde ballen die ik eerder nooit gehaald zou hebben. Ik stond versteld van mezelf“, zei ze met een lach.

Het was een middag vol uitersten in Brabant: wind, regen, zon, kou en warmte wisselden elkaar af. Bij 2-2 in de eerste set werd de wedstrijd even onderbroken door een regenbui, daarna verdreef de wind de regen uit Rosmalen. „We hadden veel last van de wind, vooral tijdens het serveren. Maar ik vind dat ik me ondanks de omstandigheden goed staande heb gehouden. Dat geeft vertrouwen voor de volgende partij.“

De speelsters waren aan elkaar gewaagd en wisselden sterke momenten af met slappe ballen. In het begin van de tweede set leek Krajicek de moed te laten zakken, maar ze kwam sterk terug en trok de partij uiteindelijk naar zich toe.

„Ik heb de titelhoudster eruit gegooid! Nu kan ik zelf misschien wel voor de titel gaan“, sprak ze hoopvol. „Het kan nog wat te hoog gegrepen zijn, maar aan de andere kant: ik heb al twee goede speelsters verslagen.“

Krajicek speelt vandaag in de kwartfinale tegen Jelena Jankovic uit Servië-Montenegro. Vorig jaar behaalde de Nederlandse ook al de laatste acht van het Ordina Open, maar ze moest in die partij opgeven wegens een zware knieblessure. „Dit jaar gebeurt er hopelijk niets“, zei ze na haar partij.

Bron: BN De Stem
Statistieken:-
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
4655DetailsRosmalenR1621 jun 2006Gras6-73 6-4 6-3DetailsVoorspelling1-0
Head-to-Head wtatour.com