Krajicek - Dechy

Tegenstandster: Nathalie Dechy
Geboren: 21 februari 1979
Land:Frankrijk
 
Toernooi:Hasselt , Tier III, $ 170.000, Hardcourt 
Datum:28 okt 2005
Ronde:Q
Rang Misa:68e
Rang Dechy:13e
Uitslag:6-4 6-3
Aces / df / 1e serv. %:[Onbekend]
Artikelen: Krajicek naar halve finale na zege op Dechy
 Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan
 Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt
 MichaŽlla tennist als een kerel
 Kleine Kraai begin 2007 in de top-20
Beeld en Geluid: Samenvatting kwartfinale Hasselt  01:26
 Delen uit Krajicek - Dechy, kwartfinale Hasselt  25:00
Voorspellingen:Voorspelling Hasselt (Enkel) 
Voorspelling Hasselt kwartfinale 
Fotoboek: Fotoboek Hasselt 2005
Verslag:MichaŽlla heeft de halve finale van Hasselt bereikt door haar kwartfinale tegen de nummer 13 van de wereld Nathalie Dechy in twee sets te winnen met 6-4 6-3.

De 16-jarige Krajicek rekende†overtuigend af met†de nummer dertien van de wereldranglijst: 6-4, 6-3. Bij de laatste vier stuit ze op Francesca Schiavone die vanmiddag met 6-3 en 6-2 van Samantha Stosur won.

Niet gehinderd door plankenkoorts of de reputatie van haar opponente trok†de winnares van het WTA-toernooi van Tasjkent†ten strijde. Ze geselde Dechy met verbluffende opslagen en vernietigende forehands. Keer op keer hield Krajicek de punten kort en ze schroomde niet om met dank aan haar prima lopende service de trekker vlug over te halen.

Krajicek werd in de eerste set vroeg gebroken, maar wist de schade meteen al in de volgende game te repareren. Vervolgens had ze vrijwel voortdurend het initiatief. Bij 5-4 plaatste Krajicek de break hetgeen haar direct setwinst opleverde. Na een overtuigende opslaggame in het begin van het tweede bedrijf forceerde het halfzusje van Wimbledon-winnaar Richard in de tweede game een servicedoorbraak.

Alleen in de vijfde game van de tweede set werd het even spannend. Krajicek, die twaalf aces liet noteren,†had op 3-1 twee breakpoints gemist en leek van slag. In de game daarna kwam ze met 0-30 achter. Ze overleefde drie breakpoints, waarna de weg naar de zege openlag.

MichaŽlla was in de wolken na haar onverwachte overwinning tegen het tweede reekshoofd Nathalie Dechy.

"Dit was misschien wel de mooiste overwinning uit mijn carriŤre. Ik heb er echt van genoten. Ik had nooit gedacht dat ik van Dechy zou kunnen winnen. Ik moest zelfs na de match nog kijken tegen wie ik de halve finale zou spelen," reageerde Krajicek op de persconferentie na de wedstrijd.

"Mijn service zat goed en heb voor ieder punt gevochten. Ik ben dan ook vrij ontspannen aan het toernooi kunnen beginnen en heb enorm veel zelfvertrouwen opgedaan door mijn toernooizege in Tasjkent. Daar pluk ik nu de vruchten van."

Met het bereiken van de halve finale heeft ze nu al meer punten behaald dan met haar winst in Tasjkent.
Statistieken:-
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
1368DetailsHasseltQ28 okt 2005Hardcourt6-4 6-3DetailsVoorspelling1-0
Head-to-Head wtatour.com