Krajicek - Schiavone

Tegenstandster: Francesca Schiavone
Geboren: 23 juni 1980
Land:Italië
 
Toernooi:Hasselt , Tier III, $ 170.000, Hardcourt 
Datum:29 okt 2005
Ronde:S
Rang Misa:68e
Rang Schiavone:15e
Uitslag:6-4 3-6 5-7
Aces / df / 1e serv. %:[Onbekend]
Artikelen: Eervol afscheid
 Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters
 Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set
Beeld en Geluid: Samenvatting halve finale Hasselt  04:10
Voorspellingen:Voorspelling Hasselt (Enkel) 
Voorspelling Hasselt halve finale 
Fotoboek: Fotoboek Hasselt 2005
Verslag:Michaëlla Krajicek heeft de finale van het WTA-toernooi in Hasselt niet gehaald. In de halve finale verloor ze van de Italiaanse Fransesca Schiavone (15) met 6-4 3-6 5-7.

Het werd een gelijk opgaande strijd met goed tennis. Tot het eind van de partij bleven beide speelsters kans houden op een plekje in de eindstrijd. Veel Belgen - als we de Belgische sportpers mochten geloven - hoopten op een droomfinale tussen Kim Clijsters en Krajicek, maar die illusie is nu voorbij.

In de niet al te volle tennisarena had Krajicek in het begin van de wedstrijd wat opstartproblemen. Schiavone brak de Nederlandse meteen en kwam op een 2-0 voorsprong. Daarna komt Krajicek echter opzetten en ze weet de Italiaanse terug te breken. De eerste set gaat verder gelijk op, beide speelsters behouden hun service. Op 4-4 krijgt Krajicek een breakpunt op Schiavone’s service, welke ze gelijk weet te benutten. Ze behoudt haar eigen service en pakt de eerste set met 4-6 binnen.

Het begin van de tweede set is een kopie van het eerdere bedrijf. Wederom is Krajicek niet scherp en wint Schiavone de eerste twee games. Vervolgens breekt de Nederlandse weer terug en pakt ze ook haar eigen servicegame. In de volgende game krijgt ‘de Kraaj’ drie breakpunten tegen, maar die weet ze allemaal weg te werken. Toch is het na deuce de Italiaanse, die de stand in de tweede set op 4-2 brengt. Deze voorsprong geeft ze ook niet meer uit handen en ze pakt de set binnen met 6-3.

Het spel wordt even stil gezet als Michaella Krajicek verzorging nodig heeft. Haar linkerdij wordt stevig ingetapet, zodat ze haar zegereeks kan vervolgen. Blijkbaar deren de pijntjes haar niet, want na een break pakt ze al snel een 0-3 voorsprong in de derde en laatste set. Haar tegenstandster is de nul dan zat en veegt hem van de borgen, 1-3. Het gaat zelfs zo ver dat Schiavone de Nederlandse vervolgens breekt en daarna de stand op 4-3 weet te brengen. Krajicek herpakt zichzelf, breekt de Italiaanse en pakt ook haar volgende servicegame. Schiavone moet serveren om in de wedstrijd te blijven en dat doet ze goed. Het licht gaat dan uit bij Krajicek en ze wordt gebroken, 6-5. Schiavone serveert de wedstrijd dan gedecideerd uit en na dik twee uur is een mooie pot tennis voorbij.
Statistieken:-
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
1568DetailsHasseltS29 okt 2005Hardcourt6-4 3-6 5-7DetailsVoorspelling0-2
1434DetailsLuxemburgR3226 sep 2006Hardcourt4-6 3-6DetailsVoorspelling
Head-to-Head wtatour.com